Miért együnk almát?
Érvek az almafogyasztás mellett:
Magas antioxidáns tartalmú (maga az almalé magasabb koncentrációban tartalmazza az antioxidánsokat)
- Az almában előforduló fő antioxidánsok főleg az alma héjában vannak jelen, ezek: quercetin glycosid, a phloretin glycosid, a chlorogénsav és az epicatechin.
- A flavonoidok emellett erősítik az immunrendszert, rákmegelőző-, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak, segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében, májvédő szerepet is betöltenek.
- Rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, mely javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak.
- Tartalmaz A vitamint, B-komplex vitaminokat. C-vitamin tartalma jóval csekélyebb, mint az egyéb citrusféléké (citrom, narancs), viszont a benne megtalálható ásványi anyagoknak köszönhetően nagyon jó hatással van az emésztésre. Az ásványi anyagok egész garmadáját hordozza magában. A kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához, egészségünk megőrzéséhez.
Forrás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/asztma/3699/almaval-az-asztma-ellen
Kísérő intézkedések |
MIÉRT EGYÜNK ALMÁT? |
NAPIi 5x5, avagy hogyan táplálkozzunk egészségesen |
Szerződés minta |